Texels Kookboek - Duvelse soep met krab

Ingrediënten
200 gr krab 7 dl visbouillon 2½ dl Duvel 2 dunne preien
4 ontvelde tomaten Zout witte peper 1½ eetlepel maïzena
1 tl worcestershiresaus 1 el versgehakte peterselie

Hulpmiddelen
kookpan snijplank mes garde

Voorbereiding

Laat de diepgevroren krab ontdooien (of de krab uit blik uitlekken), verwijder de kraakbeenachtige delen en snijd de krab in kleine stukjes.

Bereiding

Breng de bouillon aan de kook en schenk er voorzichtig het bier bij. Let hierbij op het depot onder in de fles! Laat het mengsel 5 minuten doorkoken. Maak de prei schoon, snijd de witte en lichtgele delen in uiterst smalle reepjes en laat de prei enkele minuten in de bouillon koken.

Ontvel en halveer de tomaten, neem de kernen, het zaad en het vocht weg en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.

Maak de maïzena aan met 3 eetlepels water en roer het mengsel door de kokende bouillon. Voeg vervolgens de tomaten en de krab toe en breng de soep op smaak met wat zout, peper en worcestershiresaus. Schep de soep in voorverwarmde kommen of borden en strooi er de peterselie overheen.

Serveertip

In deze soep met krab wordt Duvel van de brouwerij van Moortgat in Breendonk verwerkt. Omdat dit bier in de fles hergist, dient men bij de bereiding van de soep erop te letten, dat het "depot" met een laatste restje bier in de fles achterblijft.

Soort gerecht: soep Aantal personen: 4 Bereidingstijd: ca 20 minuten
Wijntip:

Eet smakelijk !!